Blog

HILTON

AANGEKOCHT BIJ ROOS STABLES: HILTON (50%). Over deze hengst en zijn afstamming: Geboren te Oldetrijne bij Roos Stables, afstamming Carlton Hill x Jazz. Als jong paard liet hij zich goed zien tijdens de belangrijke jonge paardencompetitie PAVO cup. Zo was hij winnaar van de voorselecties te Geesteren en eindigde hij uiteindelijk op een mooie 9e plek in de finale. “Hilton heeft een royale stap, een galop met een goede sprong en toont veel techniek in de draf”(bron: In de Strengen magazine). Hij wordt getraind door Vai Bruntink & Sjak Laarakkers.

Stania State

Het prachtige Friese landgoed Stania State is verkocht.
De aankoop en onderhandelingen zijn verricht door AUKE BV te Burgum.

KERK TE NES

De bijzondere kerk in het pittoreske dorpje Nes (gebouwd 1925 in theaterstijl) is verkocht. De aankoop en onderhandelingen zijn verricht door AUKE BV te Burgum.

Labaron

AANGEKOCHT OP DE STARSALE VEULENVEILING TE DRACHTEN: LABARON. Over deze hengst en zijn afstamming: In deze pedigree is de genetisch interessante Grand Prix-hengst Comme Il Faut samengebracht met de vooraanstaande Sina-stam. Onder Marcus Ehning springt de zoon van Ratina Z zich op het hoogste niveau in de kijker en ook zijn nafok doet al goede zaken. Moeder Fersina slaagde met viermaal een 8 voor de IBOP en is een halfzus van de dit jaar aangewezen hengst Idrigill van de Groote Kamps (v.Kannan), die zesde werd in de kampioenskeuring. Grootmoeder Wersina I is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Laddidor (v.Nimmerdor) van Christina Tribble. De lijn gaat vervolgens terug op Ersina II, die ook aan de basis staat van internationale paarden als Tersina (v.Corland), Waterstone (v.Silverstone), Cirsina VDM (v.Baloubet de Rouet) en Bersina VDM (v.Corland).

Feest!

De directie van AUKE BV is met elkaar in het huwelijk getreden!

Kalinov’s Bubalu

AANGEKOCHT OP DE STARSALE VEILING TE DRACHTEN: Kalinov’s Bubalu. Over deze hengst en zijn afstamming: Onder Jur Vrieling groeide Bubalu VDL in de sport uit tot een bijzonder verdienstelijk Grand Prix-paard, met onder meer teamgoud op het WK in Caen en de Nations Cup-finale alsmede teamzilver op de Olympische Spelen. Gecombineerd met een gedegen Holsteiner moederlijn. Moeder Cancara is een halfzus van de Holsteins gekeurde Quick Time (v.Quick Fire), die als derde eindigde op de hoofdkeuring in Neumünster en vervolgens naar Italië is verkocht. Ze stamt af van de vermogende Cassini I-zoon Cancara. Uit deze directe moederlijn komen diverse internationale springpaarden waaronder Cash (v.Concerto II), All For Cash (v.Acorado I), Anblick (v.Alasca), Sunsalve (v.Singulord Joter) en Cadonera (v.Chambertin).